PRAKTIJKONDERSTEUNERS – Huisartsenpraktijk Frankenslag – Den Haag
Frankenslag 160 2582 HX Den Haag
Header afbeelding

PRAKTIJKONDERSTEUNERS

PRAKTIJKONDERSTEUNERS (POH)

In het gezondheidscentrum zijn vijf  praktijkondersteuners werkzaam.

Praktijkondersteuners somatiek

De praktijkondersteuners somatiek zijn een belangrijke en onmisbare schakel in de zorgverlening van ons gezondheidscentrum. Het zijn gespecialiseerde verpleegkundigen die patienten met chronische ziekten, zoals diabetes mellitus, hypertensie en astma/copd begeleiden. Zij verrichten controles, geven leefstijladviezen en doen longfunctieonderzoek. Ook begeleiden zij mensen die willen stoppen met roken. Ook participeren zij in ons zorgprogramma Fractuurpreventie (zie: Zorgprogramma’s). Verder kunt u bij hen terecht voor wondbehandeling en verrichten zij uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.

U kunt een afspraak bij de praktijkverpleegkundige maken via de doktersassistente.

 

Praktijkondersteuners somatiek Nicole Huisman en Tessa Brandt

Praktijkondersteuner GGZ

De praktijkondersteuner GGZ is een geschoolde therapeut op het gebied van psychische en/of sociale klachten. Hij is in dienst van de huisartsen en houdt spreekuur in ons gezondheidscentrum. Bij het vermoeden van problematiek op het psychisch en/of sociaal vlak zoals bijvoorbeeld onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten, spanningsklachten, depressieve- , angst-, slaap-, relatie- of rouwproblemen kan de huisarts u naar de POH GGZ verwijzen. De POH GGZ zal samen met u bekijken welke problemen er spelen en welk behandelaanbod of therapie (bijvoorbeeld oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, inzicht gevende gesprekken enz.) het beste bij u past. De behandeling kan bestaan uit vraagverheldering, kortdurende begeleiding en/of behandeling en bemiddelen tussen verschillende hulpverleners zoals psycholoog en/of psychiater. Daarnaast kan de POH GGZ ook beoordelen of er specialistische hulp moet worden ingeschakeld. Mocht dit het geval zijn dan kunt u, in overleg met de huisarts, worden doorverwezen. De huisarts zal nauw betrokken blijven bij het proces doordat deze regelmatig overleg heeft met de POH GGZ over de verwezen patiënten.

De POH GGZ is er voor patiënten vanaf 18 jaar. De behandeling bij de POH GGZ wordt volledig vergoed uit de basisverzekering. Er zijn voor u dus geen extra kosten aan verbonden.

Frank Capello  is per 18 maart 2024 onze POH GGZ. Hij heeft ruime ervaring als maatschappelijk werker en coach . Hij werkt op maandag, dinsdag, en donderdag.

 

Praktijkondersteuner ouderenzorg

Onze praktijkondersteuner ouderenzorg, Vera Spruijt, is een belangrijke schakel tussen huisarts en de oudere kwetsbare patient. Zij bezoekt kwetsbare ouderen en houdt ze in de gaten. Zij bemiddelt bij het inschakelen van thuiszorg, maatschappelijk werk en heeft nauw contact met Welzijn voor eventueel inzetten van hulp. Dit alles doet zij in nauw overleg met de huisartsen.

Praktijkondersteuner ouderenzorg: Vera Spruijt

Praktijkondersteuner Bewegen ( POH-B)  Jeroen van der Last

Jeroen vd Last, ervaren  fysiotherapeut bij Fysiofit, doet  op dinsdag en donderdagochtend spreekuur  voor onze volwassen patienten  (vanaf circa 16  jaar) met klachten van het bewegingsapparaat ( bijvoorbeeld rugpijn, knieklachten, schouderklachten etc) . Ook voor eenvoudige letsels ( bijvoorbeeld verzwikte enkel)  kunt u bij hem terecht. (vanaf 12 jaar)

Via de huisarts-assistente kunt u een afspraak  maken. Het consult valt onder huisartsenzorg en u heeft dus geen aanvullende verzekering nodig en het kost u ook geen eigen risico . U kunt de POH-B per aandoening  maximaal 2 keer bezoeken.

Jeroen heeft een speciale Extended Scope opleiding gedaan om nog beter diagnoses te kunnen stellen en indien nodig gericht te kunnen verwijzen naar huisarts, fysiotherapie, sportarts, orthopedie, radiologie. Ook maakt hij gebruik van echo apparatuur.  Hij kan u medicatie ( iom huisarts), adviezen en oefeningen meegeven, maar gaat u niet zelf verder behandelen.